Maandag t/m vrijdag geopend van 09.30 - 20.00
Zaterdag en zondag geopend van 12.00 - 20.00

Over_statie_royalerails

- Royale rails -

Op 15 mei 1876 opende Station Apeldoorn haar deuren en was het traject Amersfoort-Apeldoorn-Zutphen compleet. Dit was een onderdeel van de toen belangrijke Oosterspoorweg, die het westen van het land verbond met Duitsland.

Koning Willem III speelde een belangrijke rol bij de aanleg en kreeg als dank zelfs een spoortje naar Paleis Het Loo. In 1912 kreeg het station een koninklijke wachtkamer, vaak gebruikt door Koningin Wilhelmina. In 1976 werd het luxe interieur ontmanteld. Sindsdien is het in het bezit van museum CODA in Apeldoorn. Maar in de ruimte voel je de koninklijke sferen nog steeds.

- Samen werkt -

STATIE is powered by Pluryn, de organisatie die behandelt en ondersteunt bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Maar Pluryn kan dit niet zonder de hulp van haar partners: Nederlandse Spoorwegen en de NS stations, Provincie Gelderland, Gemeente Apeldoorn, Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg en VSBFonds. 

 

Daarnaast werken we nauw samen met NS Reizigers, Aventus, Syntus, Apeldoornbinnenstad.nl, Erfgoed platform, Toeristisch platform Apeldoorn en CODA.

Over_statie_anders

- Statie werkt anders -

STATIE staat voor lekker eten. Een snel ontbijt, een zakelijke lunch of een romantisch diner; wij staan elke dag voor je klaar met verse producten en een lach. We zoeken onze leveranciers zoveel mogelijk dichtbij, zodat we met eerlijke en lokale ingrediënten een mooi bord voor je neer kunnen zetten. Zo gebruiken wij uitsluitende biologische melk voor onze koffies.

Bij STATIE werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij helpen ze die afstand te overbruggen door ze te coachen, trainen en te begeleiden. Met deze ervaring stomen wij ze klaar voor een meer zelfstandige toekomst.

- Goede input -

STATIE is een maatschappelijke onderneming van Pluryn, net als onze leveranciers Coffyn en Bloesem. Zij leveren ons de lekkerste koffie en thee. Coffyn heeft zelfs een eigen branderij en dat proef je.

Meer weten over STATIE? Download onze folder.  

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]